Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Социалният министър и представители на Асоциацията за аутсорсинг обсъдиха пазара на труда

Социалният министър и представители на Асоциацията за аутсорсинг обсъдиха пазара на труда

Социалният министър и представители на Асоциацията за аутсорсинг обсъдиха пазара на труда - изображение

Министър Бисер Петков и членове на Българската асоциация за аутсорсинг разговаряха за пазара на труда у нас в момента, за мерките, които се предприемат за повишаване квалификацията на работещите, за провежданата политика за по-добро съчетаване между професионалния и личния живот и за въвеждането на гъвкавото работно време.

Социалният министър представи на първо място мерките за стимулиране на майките, за да се върнат по-бързо на работа след раждането на дете. Една от тях е възможността те да започнат работа отново преди детето да навърши една година като получават заплата и 50% от обезщетението за отглеждане на дете.

Друга възможност е свързана с проекта „Родители в заетост“, осигуряващ човек, който да се грижи за малчугана, докато родителите са на работа.

Във фокуса на вниманието и на разговорите бяха още темата за връщането на българите от чужбина и професионалната им реализация тук и тази за издаването на разрешителни за работа на граждани от трети страни и подготовката на споразумения за регулиране на трудовата миграция.

Какво е аутсорсинг: Аутсорсингът е възможността външна фирма да обслужва дейности, които не са свързани пряко с работата на една фирма, като например, поддръжка на информационни системи и счетоводство. Думата е английска и означава използване на външни ресурси.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижи