Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Социалните услуги на едно гише обсъждат на международна конференция

Социалните услуги на едно гише обсъждат на международна конференция

Социалните услуги на едно гише обсъждат на международна конференция - изображение

Община Аксаково е домакин на Международна конференция, посветена на един от новите подходи за социално включване – услугата на едно гише.

Местната администрация прилага новите практики благодарение на проекта „Социални услуги на едно гише“, който е по ОП „Развитие на човешките ресурси“. По него се работи от миналия ноември, стойността му е 198 000 лв. и ще приключи в края на тази година. Партньори на българската община в реализацията му са общината в Игуалада, Испания и Полската асоциация за социална политика.

В резултат на дейностите по разработката в общината вече функционира Центърът за социални услуги на едно гише, а благодарение на електронната платформа Social One Stop Shop, достъпът на жителите на Аксаково до социалните услуги е изключително улеснен.

По данни на общината 460 души използват различни услуги – от домашен социален патронаж, личен и социален асистент и домашен помощник до център за обществена подкрепа и друг за жертви на домашно насилие.

Една от важните задачи на проекта е да бъде повишена квалификацията на осемдесет от служителите и да се изгради административния капацитет на служителите. Целите ще бъдат постигнати чрез въвеждането на социални иниовации, изучаване на добрите практики и създаването на партньорства в сферата на социалното включване.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: dariknews.bg, aksakovo.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниСнимкиЗаведенияНормативни актовеЛайфстайлОрганизацииПсихологияЛюбопитноЗдравни съветиСпециалистиАнкети