Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Социалните иновации са новата инициатива на Агенцията по заетостта.

Социалните иновации са новата инициатива на Агенцията по заетостта.

Социалните иновации са новата инициатива на Агенцията по заетостта. - изображение

Агенцията по заетостта започва нова инициатива, насочена към възможността да бъде осигурен постоянен прием на нови идеи и нестандартни предложения за решения, които биха повишили качеството и ефективността на услугите, които предлага.

Затова и в институцията отварят широко вратите си за предложения за социални иновации. Те могат да бъдат направени както от граждани и организации, така и от служителите на агенцията.

От Агенцията подчертават, че разглеждат понятието „социална иновация“ съобразно регламент на европарламента от 2013 г., който го определя като разработване и прилагане на нови идеи, като това включва още продукти, услуги и модели, чрез които могат да се създадат иновативни отношения и партньорства, да се отговори на потребностите и на практика да бъдат открити начини за решаването на множеството социални казуси.

Новите идеи трябва да бъдат свързани с насърчаване на заетостта, професионалното ориентиране, обучението и всички останали, свързани с държавната политика в социалната сфера.

Предложенията трябва да се изпращат на официалната електронна страница на АЗ в рубриката „Предложния за иновации“.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: az.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниСнимкиЛайфстайлИсторияСпортЛеченияПроизводителиЛюбопитноОрганизацииПсихологияНормативни актовеЗдравни съветиАнкети