Начало Социални грижи Добрите практики Актуално София е домакин на Международен форум за социалните иновации

София е домакин на Международен форум за социалните иновации

София е домакин на Международен форум за социалните иновации - изображение

Международната конференция „Партньорство за промяна“ събра у нас представители на институциите, бизнеса и социалното предприемачество от Европа.

Форумът се концентрира върху възможностите, които предлагат социалното предприемачество и иновациите.

Министър Бисер Петков заяви в изказването си, че социалната икономика ще се развива добре, когато властта и социалните предприятия си сътрудничат, но и когато са на лице нови и нетрадиционни идеи. Подчерта и нуждата от насърчаване на тези процеси и заяви, че МТСП подкрепя дейности и инициативи, които влияят на вземането на решения и създаването на политики, оказващи реален ефект върху жизненото равнище на представителите на уязвимите групи в обществото.

Социалният министър насочи вниманието на участниците и към приетия у нас закон за предприятията на социалната и солидарна икономика, който създава правната рамка. Факт са и плановете за работа, в които са очертани приоритетите и мерките за насърчаване. Бисер Петков заяви, че страната ни е отворена към съвместна работа по въпросите на солидарната икономика с всеки представител на страните от ЕС, който има интерес.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиСнимкиНовиниЛайфстайлИсторияСпортЛеченияПроизводителиЛюбопитноОрганизацииПсихологияНормативни актовеСпециалистиЗдравни съветиАнкети