Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Семинар, посветен на услугите от общ интерес се проведе в София

Семинар, посветен на услугите от общ интерес се проведе в София

Семинар, посветен на услугите от общ интерес се проведе в София - изображение

Семинар, посветен на услугите от общ интерес се проведе в София. Социалните услуги от общ интерес са от огромно значение за нуждите на гражданите от най-уязвимите групи и затова още през 2011-а ЕС предприе документ, регламентиращ качеството им.

По време на форума социалният министър подчерта, че осигуряването на достъпни и с високо качество услуги спомага реализирането на политиките за заетост и предотвратява социалното изключване.

Откривайки частта на форума, посветена на връзката между услугите от общ интерес и европейския стълб на социалните права, Бисер Петков подчерта значението на социалните услуги и допълни, че е нужно да се търсят ефективни и иновативни решения, свързани с бъдещето в тази сфера. Акцент в изказването на министъра беше, че да се постигне икономически растеж, но да се загърби социалното развитие би било грешка с дълготрайни последици, защото ще задълбочи неравенството и бедността.

Европейският стълб на социалните права е от значение за ускоряването на процесите в държавите от евросъюза, подчерта още министър Петков и припомни, че той определя както правата, така и правилата на добре функциониращи и справедливи трудови пазари и социални системи. Реализирането на всичко това е в състояние да направи значително по-добри условията на труд и живот на гражданите на Стария континент. В този смисъл услугите от общ интерес са основен инструмент, чрез който да се реализират принципите на стълба, каза още министърът на труда и социалната политика.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЗаведенияСнимкиНормативни актовеЛайфстайлАнкетиПсихологияИсторияОрганизацииЛюбопитноЗдравни съвети