Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Семинар за младежката заетост организираха две неправителствени организации

Семинар за младежката заетост организираха две неправителствени организации

Семинар за младежката заетост организираха две неправителствени организации - изображение

Работен семинар, посветен на проблемите на младежката заетост, който е част от проект на Центъра за изследване на демокрацията и „Свят без граници“ се проведе днес в Стара Загора.

Една от причините градът на липите да бъде домакин, е, че той и Николаево са част от десетте населени места, където се реализират дейности по проекта.

Да бъде улеснен достъпът и използването на мерките за гаранцията на младите хора от уязвимите групи в България, Румъния и Унгария са част от задачите, които си поставят организаторите. Европейската гаранция е начин Старият континент да се противопостави на младежката безработица, която доби особено застрашителни размери по време на кризата преди десет години. Държавите в ЕС приеха, че всички млади хора до 25 години, които не работят и не учат, ще получат качествени предложения за работа, обучение, чиракуване и стаж четири месеца след като напуснат образователната система или останат без работа.

Другата важна задача, която си поставя разработката е откриването на механизъм, благодарение на който мерките да бъдат прилагани по-успешно.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: dariknews.bg
Снимка: blog.24heures.ch

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиАнкетиНовиниСпортЛюбопитноОрганизации