Начало Социални грижи Трудова ангажираност Безработица Само 6% безработица през ноември отчитат от Агенцията по заетостта

Само 6% безработица през ноември отчитат от Агенцията по заетостта

Само 6% безработица през ноември отчитат от Агенцията по заетостта - изображение

Агенцията по заетостта отчита 6% безработица през ноември и регистрирани в бюрата по труда общо 197 783 души.

Хората, които за първи път са направили своята регистрация като безработни са 30 525, а 1680 от тях до този момент нито са търсили работа, нито са учили. Данните показват, че до момента служителите на агенцията в различните градове са активирали над 64 000 души чрез трудови борси, срещи и чрез работата на различните видове медиатори.

От групата на пенсионерите и учещите, които търсят работа, през ноември са се регистрирали почти петстотин души, а над 4000 са записалите се в бюрата по труда, след сезонна работа в чужбина.

Според информацията на Агенцията 18 590 мъже и жени са започнали работа. Благодарение на мерките за насърчаване на заетостта 2537 са станали част от субсидираната заетост, става дума за схеми по ОП РЧР, по програми и мерки за обучение и заетост.

От началото на годината почти 16 000 души са преминали обучение, като от тях 14 477 вече са придобили нова квалификация.

И през ноември продължава да бъде най-висок делът на заявените от частния сектор работни места, който е почти 83%. Най-много са били заявките за преработващата промишленост, а най-малко в строителството.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: az.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиАнкетиЛайфстайлНовиниЛюбопитноОрганизацииСпорт