Начало Социални грижи Социална защита Пенсионно осигуряване Репресираните лица – с добавки към пенсиите от месец март, 2018 г.

Репресираните лица – с добавки към пенсиите от месец март, 2018 г.

Репресираните лица – с добавки към пенсиите от месец март, 2018 г. - изображение

Експертите, които са част от структурата на Националния осигурителен институт (НОИ), информират заинтересованите лица, имащи право на надбавка (съгласно чл. 9 от Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица), че размерът на пенсията им за месец март 2018 г. следва да бъде увеличен.

Възрастните хора ще получат едновременно корекцията в надбавката и доплащането на разликата й за януари и февруари 2018-а. Промяната започна от началото на тази година и е следствие от поставеното през предходната година от НОИ изискване, тя да се сумира като процент от средното пенсионно възнаграждение за стаж и възраст.

За 2017 г. средната стойност на пенсиите е 376,06 лева, а през 2016 г. - 361,96 лв. Именно тези цифри налагат преизчисляване в размера на надбавката. Промяната ще засегне пенсионните възнаграждения на над 8 800 българи, вземащи надбавки като репресирани у нас.

Преводът на пенсионните възнаграждения през този месец следва да се извърши в нормативно фиксираните срокове – от 7 до 20 март. Изплащането посредством пощите ще става съгласно изготвен график, обявен предварително във всяка от тях. На 7 март 2018 г. хората ще получат и пенсионните си възнаграждения, изплащани по банков път.

По статията работи: Виктория Милова
Източник: nssi.bg
Снимка: jedicraftgirl.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиАнкетиОрганизацииЛайфстайлНовиниЛюбопитноЗдравни съвети