Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Работодателите, осигуряващи обучение на безработни, ще получат финансова подкрепа

Работодателите, осигуряващи обучение на безработни, ще получат финансова подкрепа

Работодателите, осигуряващи обучение на безработни, ще получат финансова подкрепа - изображение

Агенцията по заетостта информира, че продължава да подкрепя финансово онези работодатели, които осигуряват обучение и работа на безработни.

Едни от начините е те да кандидатстват за дуалната система за обучение и да използват нейните финансови средства. В това направление има опит от две години. Работодателят получава средства за времето на обучението, но то не може да продължава повече от три години. Парите са за заплати на наетия, който ще се обучава, и за наставника му и се дават всеки месец. Работодателят има правото да избере както кой ще обучава, така и програмата и графика.

Друг от начините е работодателите да поискат професионално обучение, през което кандидатите за работа да преминат преди да бъдат назначени. Обучението се поема изцяло от републиканския бюджет.

От агенцията съобщават, че в някои бюра по труда все още има свободни средства, с които да бъдат финансирани обученията за заявени от работодателя професии.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: az.government.bg
Снимка: secretaire-inc.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияСоциални грижиНовиниСнимкиЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиЛеченияАнкетиНормативни актове