Начало Социални грижи Трудова ангажираност Безработица Психолози от бюрата по труда проведоха 63 срещи с безработни за първите три месеца на 2019 г.

Психолози от бюрата по труда проведоха 63 срещи с безработни за първите три месеца на 2019 г.

Психолози от бюрата по труда проведоха 63 срещи с безработни за първите три месеца на 2019 г. - изображение

За първите три месеца на 2019 г. психолози от териториалните поделения на АЗ са провели 63 срещи за подкрепа с хората, търсещи работа. В груповите срещи са участвали близо 500 безработни.

Основният акцент на проявите е свързан с повишаването на мотивацията и самоувереността, движещи сили за постигане на целите. Сред основните теми, върху които се насочва вниманието, са на първо място превенцията на стреса по време на безработица, мотивацията за работа, създаването на поведенчески план и умения да се търси работа, подготовката за интервю и уменията за общуване.

Специалистите подчертават, че важно за психологическата подкрепа е, хората, които търсят работа да поставят правилно целите си и да го направят така, че тези цели да бъдат изпълними, реалистични и да съвпадат с квалификацията и уменията им. Затова и психолозите обръщат сериозно внимание на въпросите за мотивацията и инициативността. По време на срещите се разглеждат прецизно и темите, свързани с липсата на работа и причините затова.

По време на разговорите психолозите отговаряха на въпроси и дадоха насоки за търсенето на подходяща работа, но и за начините, по които се кандидатства. Внимание обърнаха още и за това как да премине успешно едно интервю за работа и как кандидатът да се представи възможно най-добре.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: az.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЛюбопитноАнкети