Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Протест с искане на оставката на Валери Симеонов организират от „Системата ни убива“

Протест с искане на оставката на Валери Симеонов организират от „Системата ни убива“

Протест с искане на оставката на Валери Симеонов организират от „Системата ни убива“ - изображение

В часовете по обед днес майките на деца с увреждания протестират пред сградата на Министерския съвет. Няколко часа по-късно в 18 часа същият протест ще събере хората пред Областната управа в Стара Загора.

Представителите на „Системата ни убива – палатков лагер Стара Загора“ вече изпратиха и писмо, адресирано лично до Валери Симеонов. „Да, ние ще крещим, защото вие от нищо друго не разбирате“, пише в текста, който задава още и въпроса дали има поне един пункт от Конвенцията на ООН за защита правата на хората с увреждания, който е изпълнен.

„Потресена и отвратена съм, както и всички останали, защото думите са не просто обидни, но и недопустими за позицията, която Валери Симеонов заема, отвратена съм от факта, че подобни на него хора са във властта и вземат решения, от които зависи животът на българите“, коментира Антония Петкова, която е една от организаторите на протеста в Стара Загора.

Освен от думите, майката на малкия Мишо е потресена и от опитите на властимащите да заявят, че думите са извадени от контекста. „Та те не само са изречени, но и са написани. Никой не ги е извадил от контекста и тези извинения са напълно абсурдни“, казва Антония Петкова и е категорична, че тази липса на позиция по повод изреченото е също абсурдна и на практика всичко граничи с безумието.

Антония и останалите майки са категорични, че вицепремиерът трябва незабавно да напусне поста, който заема. Дали ще стане, ще разберем, но по-важното е, че не смятат да се откажат и докрай ще продължават да водят битката в името не просто на техните деца, а на всички, които искат повече справедливост и достоен живот.

Автор: Гергана Караилиева
Снимка: Личен архив

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниАнкетиСнимкиЛайфстайлЛюбопитноСпортАлт. медицина