Начало Социални грижи Социални услуги и потребители Хора с увреждания Протест пред АХУ организират на 18 септември от Центъра за независим живот

Протест пред АХУ организират на 18 септември от Центъра за независим живот

Протест пред АХУ организират на 18 септември от Центъра за независим живот - изображение

Центърът за независим живот организира протест на 18 септември от 11 часа пред сградата на Агенцията на хората с увреждания. Така от сдружението спазват обещанието си, дадено при връчването на протестната нота на изпълнителния директор Минчо Коралски. Тогава те му дадоха срок от 48 часа, в които да изпрати до Комитета на ООН документ, в който е описано реалното състояние в сферата на уврежданията у нас.

Припомняме, че острата реакция на Центъра и на други неправителствени организации беше провокирана от представения от Минчо Коралски доклад пред Комитета на ООН за правата на хората с увреждания в Женева в началото на септември.

„Времето на г-н Коралски изтече! Той пропусна шанса, който му дадохме, за да изчисти съвестта си. Както му обещахме в декларацията, която му връчихме на 10 септември, ние пристъпваме към протестни действия“, казват от ЦНЖ и призовават всички, несъгласни с действията на изпълнителния директор да се съберат пред сградата на Агенцията, за да изразят негодуванието и гражданската си позиция, че никой не трябва да си позволява да предава хората с увреждания, да работи в тяхна вреда и потъпква достойнството им.

От Центъра предлагат на онези, които не живеят в столицата да подготвят кратки клипове, с които да обяснят на Минчо Коралски, че няма как да присъстват на протеста, тъй като не разполагат с транспорт, с технически помощни средства и с лична помощ – „все неща, за които той излъга в Женева, че няма проблеми“, уточняват от организацията и призовават хората да изпратят клиповете, за да ги разпространят.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: cil.bg
Снимка: fr.pngtree.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниСнимкиЛайфстайлЛюбопитноСпортАнкетиАлт. медицина