Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Промяна на държавните приоритети ще поискат родители на протест утре

Промяна на държавните приоритети ще поискат родители на протест утре

Промяна на държавните приоритети ще поискат родители на протест утре - изображение

В Деня на труда, когато в света обикновено се организират социални протести, у нас родители  ще протестират пред сградата на Народното събрание. Организаторите казват, че е крайно време държавата да промени своите приоритети и на първо място да бъде поставено детето и неговите права.

Затова и Златина Хаджипанайотова, майка на три деца, които са останали без наследствена и персонална пенсия след смъртта на баща си, призова всички родители да излязат заедно с тях утре и да ги подкрепят.
От думите на жената става ясно, че до момента управляващите не са реагирали на исканията. Нито след организираната кръгла маса по темата, нито след официалните писма и предложения на омбудсмана. Това безразличие е в основата на желанието на тези хора да заявят, че утре ще обявят война на държавата, законите и институциите.

По време на разговора със Златина Хаджипанайотова и 19-годишната Емили Михайлова, която също не получава пенсия, защото преди да почине, баща й не е събрал нужния от закона трудов стаж, стана ясно, че въпросът е преди всичко морален и свързан с начина, по който се зачита личността и нейното достойнство. Не става дума толкова за паричното измерение на пенсията, която е около сто лева.

Въпросът е, ще бъдат ли подкрепени утре тези родители и ще чуе ли държавата изреченото от тях.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: bgonair.bg
Снимка: brigitteminelpsy.blogspot.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниСнимкиСоциални грижиЛайфстайлЛюбопитноПсихологияЗдравни съветиОрганизацииАнкети