Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Проектозаконът за социалните услуги ще е готов до няколко седмици

Проектозаконът за социалните услуги ще е готов до няколко седмици

Проектозаконът за социалните услуги ще е готов до няколко седмици - изображение

Очевидно екипът на социалното ведомство няма да удовлетвори искането на протестиращите майки до първия ден на следващия месец текстовете на трите проектозакона да бъдат в пленарна зала и народните избраници да започнат работа по тях.

Това стана ясно по време на заседанието на ресорната комисия. Депутатите изслушаха Бисер Петков по актуални въпроси в началото на срещата. Аргументите на социалния министър за невъзможността проектът да бъде внесен на 1 октомври са, че става дума за сериозна реформа и за създаването на нов модел, което изисква много труд и усилия.

Разглеждането на трите проекта заедно, за което майките настояват, няма да бъде осъществено, но според министър Петков това не представлява проблем.

От своя страна обаче, д-р Хасан Адемов, който оглавява парламентарната комисия, изрази мнение, че този факт може да се превърне в поредния повод за недоволство от страна на майките на деца с увреждания и да доведе отново до скандал.

На заседанието депутатите разгледаха още три законопроекта, внесени от Министерския съвет през август – за промени в Закона за семейните помощи за деца, за предприятията на социалната и солидарна икономика и за авторското право.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: parliament.bg, bgonair.bg
Снимка: faire-face.fr

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниСоциални грижиНормативни актовеЗаведенияСнимкиЛайфстайлСпортЛюбопитноАнкетиАлт. медицинаИстория