Начало Социални грижи Социални услуги и потребители Хора с увреждания Признаха Националния център за рехабилитация на слепи за представителна организация

Признаха Националния център за рехабилитация на слепи за представителна организация

Признаха Националния център за рехабилитация на слепи за представителна организация - изображение

Именно като представително сдружение НЦРС вече ще бъде част от консултативния орган към Министерския съвет – Националния съвет за интеграция на хора с увреждания.

Всички неправителствени организации, които са част от този съвет, не само защитават правата на своите членове, но и могат реално да въздействат върху реализирането на държавната политика в областта на интеграцията. Това става чрез техните позиции и мнения за различните видове документи, чрез които се реализира политиката на държавата.

Що се отнася до НЦРС, е добре да припомним, че сдружението е концентрирало усилията си върху обучението, рехабилитацията, избора на професия и всички останали аспекти, които водят до естественото приобщаване на хората с проблемно зрение в социума.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: government.bg
Снимка: pravatami.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОрганизацииНовиниСоциални грижиЛайфстайлИсторияЛюбопитноАнкетиЛеченияСпортОбразованиеКлинични пътекиАлт. медицинаЗдравни съветиНормативни актовеБотаника