Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Преразпределиха средства от националния план по заетостта

Преразпределиха средства от националния план по заетостта

Преразпределиха средства от националния план по заетостта - изображение

Членовете на съвета за насърчаване на заетостта подкрепиха преразпределението на средствата от националния план по заетост. Това позволява 1 883 050 лв. да бъдат насочени към програми за обучение и заетост, чрез които ще бъде осигурена работа на 862 безработни.

305 265 лв. отиват за работа на 88 безработни с увреждания, а за хората, които от дълго време са без работа са предвидени допълнително 642 761 лв. Увеличението ще осигури работа на 416 души. Още 316 891 лв. са предвидени за програма „Помощ при пенсиониране“, а парите за „Старт на кариерата“ нарастват с 482 657 лв. и това дава шанс на 94 млади хора, завършили висше образование да започнат работа в администрацията.

От социалното министерство информират, че преразпределението на средствата е подготвено, основавайки се на информацията от службите по заетост в страната за осъществяването на програмите през първите пет месеца на годината.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиАнкетиЛюбопитноПсихологияЛайфстайлНовиниЗдравни съветиСнимкиОрганизацииНормативни актовеСтатистически проучванияСпорт