Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Пренасочват европари към неправителствени организации за иновативни социални услуги

Пренасочват европари към неправителствени организации за иновативни социални услуги

Пренасочват европари към неправителствени организации за иновативни социални услуги - изображение

Социалното министерство ще пренасочи пет милиона лева от ОП „Развитие на човешките ресурси“ към неправителствени организации, които разработват иновативни услуги в социалната сфера, насочени към хора от уязвими социални групи. Така те ще могат да подготвят проекти, с които да увеличат възможностите на хората от тези групи за трудова реализация, но ще повлияят и на начина им на живот.

Информацията за поредната инициатива беше дадена от зам.-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова по време на шестата Национална научно-практическа конференция, посветена на ромската образователна интеграция.

Зорница Русинова насочи вниманието към общите усилия на държавата, институциите и гражданите и подчерта, че съществуват два кардинални въпроса, по които да се работи - сегрегацията и бедността.

От социалното министерство припомнят, че 7269 роми се възползват от ОП „Развитие на човешките ресурси“. 681 младежи са наети за стаж и обучение по време на работа, а 3932 са започнали работа.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниИсторияСнимкиЛайфстайлСпортЛеченияПроизводителиЗаведенияЛюбопитноНормативни актове