Начало Социални грижи Социални услуги и потребители Хора с намалена трудоспособност Прекратяване издаването на удостоверения за ползване на финансова помощ за профилактика и рехабилитация за 2016 г.

Прекратяване издаването на удостоверения за ползване на финансова помощ за профилактика и рехабилитация за 2016 г.

Прекратяване издаването на удостоверения за ползване на финансова помощ за профилактика и рехабилитация за 2016 г. - изображение

Неприятно, на факт. Издаването на удостоверенията, с които желаещите могат да се възползват от финансова помощ за профилактика и рехабилитация, ще продължи само до 30.09.2016 година, а след това се преустановява. Работещите в НОИ алармират, че вследствие на изчерпването на предвидените финансови средства от Бюджета на държавното обществено осигуряване за 2016 г., услугата се прекратява за тази година.  

Във всички териториални подразделения на НОИ декларациите-удостоверения за профилактика и рехабилитиране следва да се издават само до 30.09.2016 г., така че, е добре желаещите да побързат и да се възползват от това си право. Последната дата, на която хората, класирани да ползват услугата, могат да се настанят в обектите на изпълнителите на дейностите по профилактика и рехабилитиране, е 3 октомври 2016 г.

Тази година програмата започна на 31.03.2016 г., а за финансирането й е предвидена сумата от 17 902 942 лв., които, за съжаление, се оказаха недостатъчни. До момента работещите в осигурителния институт са издали общо 40 300 удостоверения-декларации. Очаква се до приключване на програмата броят на документите, и съответно, класираните лица, да нарасне с около 4 000 души.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниСоциални грижиНормативни актовеЛеченияСпортЛюбопитноЗдравни съветиОрганизацииИсторияХранене при...ИнтервютаЛайфстайлЗаведенияАлтернативна медицинаСпециалистиКлинични пътекиОбразование