Начало Социални грижи Добрите практики Актуално През следващите две години в Пловдив ще предложат седем нови социални услуги

През следващите две години в Пловдив ще предложат седем нови социални услуги

През следващите две години в Пловдив ще предложат седем нови социални услуги - изображение

В града под тепетата започват реализацията на проект по ОП „Региони в растеж“, насочен към деинституционализацията на грижите за деца. Нови седем социални услуги ще достигнат до различни по възраст, социален и здравен статус групи.

Основната цел е процесът на деинституционализация да продължи и да се увеличи броят на децата и младежите, които пребивават в семейна или близка до нея среда. Очаква се постигането по-добра социализация и реален и равен достъп до услуги.

Общата сума е 2 391 600 лв. От тях 85% са безвъзмездна финансова помощ, а останалите са от държавния бюджет.

Парите са предназначени за строителство, ремонтни дейности и оборудване. Ще бъдат създадени центрове от семеен тип за деца и млади хора, за обществена подкрепа и за деца с различна степен на увреждания и семействата им.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: plovdiv24.bg

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЗаведенияОбразованиеЛайфстайлСпортЛюбопитноСнимкиАнкетиАлт. медицинаНормативни актовеСпорт и туризъмСпециалистиОрганизацииЗдравни съветиПсихологияХранене при...РецептиИнтервютаИсторияТестовеИзследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника