Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Представят скандинавския модел на социален диалог

Представят скандинавския модел на социален диалог

Представят скандинавския модел на социален диалог - изображение

Програмата „Социален диалог – достойни условия на труд“, която е част от норвежкия финансов механизъм, който се осъществява до 2021 г. ще бъде представена днес. В събитието ще се включат представителите на синдикатите както от норвежка, така и от българска страна, на работодателските организации и на социалното министерство.

Скоро предстои България и още дванадесет страни от ЕС да започнат работа по норвежката програма, която е създадена въз основа на скандинавския модел, а целта й е да подобри социалния и диалога между работодатели, работници и правителство.

Програмата, по която страната ни ще получи 950 000 евро, поставя акцент върху по-справедливия, равноправен и продуктивен пазар на труда и ще работи за сътрудничеството между организации и институции, условията за работа да бъдат достойни, както и за работни места, икономически растеж и конкурентоспособност.

Парите ще бъдат използвани от организации на работодателите, синдикати, обществени органи и институции, сред чиито основни цели са насърчаването на тристранния диалог и достойните условия за работа. Като партньори в програмата могат да бъдат включени неправителствени и бизнес организации, изследователски и образователни институции, които също се фокусират по темите.

Кандидатите за финансира ще трябва да развият идеите си около начините за подобряване на социалния диалог и възможностите за по-добра и пълна информираност по въпросите за нерегламентирания труд, неговите безопасни и здравословни условия или дискриминацията.

От социалното министерство съобщават, че повече информация за програмата може да се намери на www.innovasjonnorge.no/DecentWork.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиСнимкиЛайфстайлЛюбопитноНовиниЗаведенияПсихологияИсторияНормативни актовеЛичностиОрганизацииЛеченияЗдравни съветиСпециалистиАнкети