Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Представители на „Малки български хора“ се срещнаха с областния управител на Пловдив

Представители на „Малки български хора“ се срещнаха с областния управител на Пловдив

Представители на „Малки български хора“ се срещнаха с областния управител на Пловдив - изображение

Представители на националната организация „Малки български хора“, сред които и председателят й Светослав Чернев, се срещнаха с пловдивския областен управител Здравко Димитров.

Разговорът беше посветен на начините, по които организацията може да бъде подпомогната във връзка с изграждането на Националния център по въпросите на хората с нисък ръст, който, оказва се, ще бъде единственият в Източна Европа.

Центърът за интеграция, рехабилитация и социални дейности ще бъде открит скоро. Той се помещава в предоставената от столичния ОбС сграда в София, която трябва да бъде пригодена за тази цел. В него освен екип от специалисти, които ще помагат експертно на нуждаещите се, ще има и възможност социално слабите, които имат нужда от помощ или са без дом да останат в обособения за целта кризисен център.

Представителите на организацията обясниха, че имат нужда от помощ за оборудването на Центъра и създаването на адекватни условия в него и получиха уверенията на Здравко Димитров, че се ангажира с това. Областният управител обеща да организира среща с бизнеса в района, на която малките хора да представят проблемите си и да кажат от какво точно се нуждаят. Обсъдена беше още и възможността за кръгла маса, посветена на въпросите за социалната реализация на малките хора.

В Националната организация членуват 160 души, но в страната има поне още толкова, които не напускат домовете си, заради недостъпната среда. За съжаление тези хора нямат социален живот и не работят.

От организацията приканват всички, които са съпричастни с проблемите и могат да помогнат със средства да го направят по банковата сметка на каузата, която е: Банка ОББ - София, клон Гарибалди, IBAN BG97UBBS80021014388040, BIC UBBSBGSF, титуляр НО "Малки български хора". Събраните пари и материали са за ремонт на Центъра, за оборудване и за монтирането на асансьор.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: pd.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСоциални грижиСпортЛюбопитноЗдравни съветиКлинични пътекиСнимкиАлт. медицинаХранене при...НовиниЗаведенияНормативни актовеОбразованиеСпорт и туризъмСпециалистиОрганизации