Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Предприятието „Хартиен свят – Две могили“ взе наградата за социални иновации

Предприятието „Хартиен свят – Две могили“ взе наградата за социални иновации

Предприятието „Хартиен свят – Две могили“ взе наградата за социални иновации - изображение

Социалното министерство връчи годишните награди за социални иновации. Четвъртото издание на церемонията събра на едно място представители на ведомството и на социалните предприемачи и с него беше открит регионалният форум за социално предприемачество.

В своето слово министър Бисер Петков припомни, че през 2018-а са положени сериозни усилия за насърчаването на солидарната икономика и социалното предприемачество, както и на заетостта и интеграцията на хората с увреждания.

Наградата в сферата на иновациите, благодарение на които е осигурена заетост, отиде при „Хартиен свят – Две могили“, в категорията на иновациите, свързани със заетост първото място зае компания „Солвей Соди“. Победител в категорията „Социален продукт и социално иновативни услуги“ стана проектът „Jedi“.
Отличие получи и Ивайло Тодоров, който победи в конкурса за изработването на графичен знак, който ще носят всички продукти, дело на социалните предприятия.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЛайфстайлСнимкиИсторияСпортЛеченияПроизводителиЛюбопитноЗдравни съветиОрганизацииПсихологияНормативни актовеСпециалистиАнкети