Начало Социални грижи Социална защита Пенсионно осигуряване Превод на руските пенсионни възнаграждения в България за второто тримесечие на 2017 година

Превод на руските пенсионни възнаграждения в България за второто тримесечие на 2017 година

Превод на руските пенсионни възнаграждения в България за второто тримесечие на 2017 година  - изображение

Превеждането на руските пенсионни възнаграждения от НОИ за вторите три месеца на 2017 година на хората, които живеят в страната ни, ще стартира малко по-рано от очакваното – на 5 май. Причината за това изтегляне на гореспоменатата дата на преводите към банковите сметки е предварителното получаване (от руския пенсионен фонд) на финансовите суми за април, май и юни.

Съгласно постъпилите от осигурителната институция на Руската Федерация данни, изплащането на парите за вторите три месеца от 2017 г. (юли, август и септември) към страната ни ще се осъществи без промени в утвърдената практика. Това следва да се случи през месец септември. Така българският осигурителен институт следва да приключи с пращането им в рамките на утвърдения срок – до 25 октомври 2017 г.  

Според сключеното Споразумение за приложените на Договора между Република България и Руската Федерация за социална сигурност, финансовите суми, предвидени за руските пенсионни възнаграждения на хората, живеещи в страната ни се изплащат от Руския пенсионен фонд на всеки три месеца (до 10-то число на последното тримесечие). Платежната ведомост постъпва ежемесечно до 8-мо число на същия месец. Постъпването на финансовите суми по банковите сметки на руските пенсионери се осъществява чрез НОИ до 25-то число на месеца, следващ тримесечието, за което се касае плащането.

По статията работи: Виктория Милова
Източник: nssi.bg
Снимка: News front

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиАнкетиОрганизацииНовиниЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съвети