Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Правителството одобри плана, с който ще бори бедността в страната

Правителството одобри плана, с който ще бори бедността в страната

Правителството одобри плана, с който ще бори бедността в страната - изображение

Министрите от кабинета приеха на заседанието си днес плана, чрез който ще бъде изпълнявана стратегията за намаляване на бедността у нас през 2019-а и 2020 г. Беше одобрен и отчет за изпълнението й за 2017 г. и 2018 г.

Новият план има амбицията да създаде заетост и повиши доходите като осигури равен достъп до качествено образование във всичките му степени и като активира пазара на труда. Сред мерките са инициативи, които да стимулират безработните да започнат работа благодарение на обучения и преквалификации, които ще бъдат финансирани от републиканския бюджет и от европейски програми. Сериозно внимание се отделя на хората, които са дълго без работа, на тези пред пенсия и с увреждания и на младите.

Приоритет в плана е още и възможността за равен достъп но здравеопазване, премахването на грижите в институция, осигуряването на устойчивост по отношение на социалните плащания.

Другите дейности предвиждат повишение на пенсиите и минималната работна заплата, както и мерки за пълноценното участие на хората с увреждания в обществения живот.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: gov.bg
Снимка: pravatami.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниАнкетиЛайфстайлИсторияЛюбопитноПсихологияСнимки