Начало Социални грижи Социална защита Пенсионно осигуряване Правила за превеждане на пенсионните възнаграждения посредством пощенските станции

Правила за превеждане на пенсионните възнаграждения посредством пощенските станции

Правила за превеждане на пенсионните възнаграждения посредством пощенските станции  - изображение

Пенсионните възнаграждения, както и всички финансови добавки, които следва да се превеждат заедно с тях, се могат да се получават посредством пощенските станции по постоянния или настоящ адрес на пенсионерите. За да започне превеждането на пенсионните възнаграждения на един от тези адреси, пенсионерът следва да предостави съответните документи за адресна регистрация  (документи за самоличност с постоянния адрес или документи за регистрация на настоящия адрес). Пенсионното възнаграждение не може да се включи в изплащателните документи на посочен друг адрес, освен на този, който се вписва в документа за адресната регистрация на пенсионера.

Пощите превеждат пенсионните възнаграждения от 7-мо до 20-то число на всеки месец, за който те се отнасят, (преводът се реализира текущо, месец за месец). В случаите, когато през месеца 7-мо и 20-то число са неработни, преводът на пенсионните възнаграждения стартира в началото и завършва в края на следващия работен ден.

Превеждането на пенсионните възнаграждения посредством пощенските станции се реализира по график, който се обявява. За изплатените пенсии и добавките към тях пощата следва да издава разписки, които след подписването им от получателите на парите служи като оправдателен документ за извършените плащания.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиАнкетиОрганизацииНовиниЛайфстайлЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиНормативни актове