Начало Социални грижи Трудова ангажираност Видове трудова заетост Почти 600 зрелостници научиха подробности за бъдещата си трудова реализация

Почти 600 зрелостници научиха подробности за бъдещата си трудова реализация

Почти 600 зрелостници научиха подробности за бъдещата си трудова реализация - изображение

Агенцията по заетостта информира, че през декември 2018-а почти 600 младежи и девойки, които ще завършат 12-и клас през 2019 г. са взели участие в информационните дни, организирани в 11 български града. Част от събитията бяха и родителите и преподавателите на младите хора.

Специалистите представиха пълна информация, свързана с възможностите за реализация и с разнообразните курсове, които предлагат. Сериозен акцент в представянето бяха тенденциите в пазара на труда и посредническата дейност. Кариерни консултанти, младежки и ромски медиатори и различни експерти разказаха за услугите, които бюрата по труда предлагат и за документите, които са нужни на търсещите работа.

Вниманието на младежите и девойките беше насочено още и към съдействието по време на индивидуалните и групови консултации, на възможностите за психологическа подкрепа, за връзка с институциите, за включването им в „Ателие за търсене на работа“.

Експертите запознаха присъстващите и с политиката по заетост, насочена към младите, които са с приоритет при включването в различни програми и мерки. Представени бяха една от насърчителните мерки „Старт на кариерата“, ОП „Развитие на човешките ресурси“ и нейните схеми както и европроекта, който позволява младежите да бъдат доброволци в различни страни на Стария континент.

От Агенцията отчитат, че особено интерес дванадесетокласниците са проявили към дискусиите, посветени на най-търсените професии в различните области в страната и на професионалната реализация според специалността, която са избрали.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: az.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиНовиниСоциални грижиЛайфстайлПсихологияЛюбопитноСнимкиТестовеАнкетиФизиологияОрганизацииНормативни актовеАлт. медицинаИсторияЛечения