Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Посветиха конференция на темата за насилието над жените

Посветиха конференция на темата за насилието над жените

Посветиха конференция на темата за насилието над жените - изображение

Еврокомисарят по правосъдие Вера Юрова организира конференция на тема „ Край на насилието срещу жени – оценка на ситуацията и следващи действия“.

Участие във форума в Брюксел взе и заместник социалният министър Зорница Русинова. В своето изказване тя подчерта, че растежът, предвиден в стратегията „Европа 2020“ не би могъл да се осъществи ако не бъде постигнато равенство между мъжете и жените и не бъде поставен край на насилието над жени.

Зорница Русинова говори още за политиката на правителството по темата и затова, че то разчита на общите действия с представителите на институции и неправителствени организации. Според заместник-министъра борбата и премахването на всички форми на насилие изисква координирани политики и мултидисциплинарен подход и е особено важно всички да обединят усилията си и да намерят решение на този социален проблем.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниПсихологияЛюбопитноЛайфстайлИнтервютаАнкетиБотаникаЛеченияЗдравни съветиСнимкиХранене при...ТестовеСпортАлт. медицинаПатологияФизиологияИсторияОрганизацииКлинични пътекиРецептиНормативни актовеДиетиСпециалистиЗаведения