Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Подготвят Национална стратегия за детето за следващите шест години

Подготвят Национална стратегия за детето за следващите шест години

Подготвят Национална стратегия за детето за следващите шест години - изображение

Специално създадена за целта работна група ще изготви Националната стратегия за детето за периода от 2019 г. до 2025 г. Членовете на Националния съвет за закрила на детето взеха решение затова.

Заместник социалният министър Росица Димова подчерта нуждата от взаимодействие между институциите, когато осъществяват различните инициативи и беше категорична, че новата стратегия трябва да очертае политиките, които да бъдат приложими за всички български деца. От своя страна представителите на различните институции допълниха, че освен децата, политиките трябва да обхванат и родителите.

По време на срещата беше подчертано, че документът трябва да е конкретен и в него да са налице индикатори за измерване на начина, по който се реализират политиките. В стратегията трябва да присъстват още всички дейности, свързани с ранното детско развитие, което е от огромно значение за бъдещото добруване на децата в България.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниПсихологияСпортЛайфстайлЛюбопитноСпециалистиСнимкиЗдравни съветиАлт. медицинаРецептиИсторияИнтервютаАнкетиХранене при...ТестовеОбразованиеОрганизацииЗаведенияНормативни актовеИзследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника