Начало Социални грижи Трудова ангажираност Видове трудова заетост Подаване на декларации с баркод към НАП – до 30.04.2018 г.

Подаване на декларации с баркод към НАП – до 30.04.2018 г.

Подаване на декларации с баркод към НАП – до 30.04.2018 г. - изображение

Нововъведението на агенцията по приходите касае желаещите да подадат декларация за облагане на доходите на физическите лица. Това може да се случи с баркод, сумиращ автоматично данъците, които дължим. За целта трябва да се попълни информация за получените доходи, направените вноски за осигуряване, евентуално ползваните облекчения.

Добре е да се има предвид, че електронната декларация може да бъде изтеглена на компютър от сайта на приходната агенция. Документът би могъл да се попълни в режим "офлайн". Подаването на декларацията с баркод дава гаранция на потребителите на администрацията, че няма как да бъдат допуснати неточности от техническа гледна точка, тъй като дължимият налог се сумира автоматично, след като приложенията за различните видове доход се попълнят. Крайният срок за подаването на годишните данъчни декларации за облагане на дохода следва да изтече на 30 април 2018 г.

Конкретният необходим формуляр за облагането с корпоративен данък с баркод може да бъде изтеглен от рубриката "Документи - данъци" (в раздел "За бизнеса"). Срокът за подаването на декларациите за фирмите е 31.03.2018 г. 

Заинтересованите лица биха могли да се информират и консултират с експерти на НАП относно начините за деклариране и плащане на данъци и осигуровки на телефон 0700 18 700.

По статията работи: Виктория Милова
Източник:nap.bg
Снимка: posoki.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовини