Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Персоналната пенсия за дете ще отпадне за сметка на нов вид финансова подкрепа

Персоналната пенсия за дете ще отпадне за сметка на нов вид финансова подкрепа

Персоналната пенсия за дете ще отпадне за сметка на нов вид финансова подкрепа - изображение

От 2019 г. децата, които нямат право на наследствена пенсия, ще получават нов вид подкрепа. За нея няма да е необходим доходен критерий, ще се получава с другите помощи, но не и с персоналната пенсия, чието отпускане спират от началото на януари.

Когато помощта е отпусната, персоналната пенсия ще бъде прекратена.

Промените са част от одобрената от кабинета наредба за пенсиите и осигурителния стаж.

Корекциите в закона за семейните помощи за деца регламентираха реда, по който ще бъде предоставяна новата месечна помощ за деца, които нямат право на наследствена пенсия от починал родител. НОИ и социалната агенция ще обменят служебно информация. Около 8000 деца ще получат финансова подкрепа.

Новите правила улесняват, тъй като вече няма нужда да бъдат представяни някои официални документи на хартия, каквото беше изискването преди. Сега специалистите ще правят проверка на декларираното по служебен път.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: gov.bgОт 2019
Снимка: astuces-pratiques.fr

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиОрганизацииОбразованиеАнкетиПсихологияСнимкиНормативни актовеЛеченияРецептиИсторияЗаведенияСпортСпециалистиИнтервютаАлт. медицинаТестовеХранене при...Клинични пътекиИзследванияБотаника