Начало Социални грижи Социални услуги и потребители Хора с увреждания От 15 април 2019-а започва прием на уведомленията от работодателите в изпълнение на закона за хората с увреждания

От 15 април 2019-а започва прием на уведомленията от работодателите в изпълнение на закона за хората с увреждания

От 15 април 2019-а започва прием на уведомленията от работодателите в изпълнение на закона за хората  с увреждания - изображение

АЗ съобщава, че от 15 април 2019 г. започва да приема уведомленията от работодателите, свързани с изпълнението на Закона за хората с увреждания (ЗХУ). Става дума за изискването на закона фирмите да включат определен брой хора с увреждания. Ако не са го направили до момента, то АЗ може да бъде техен посредник.

Уведомленията са по образец и се подават в бюрото по труда, на чиято територията е седалището на фирмата. Следващата процедура е работодателите да попълнят заявка за свободно работно място.

Според правилника за приложение на ЗХУ през 2019-а фирми и организации, които все още не са усвоили квотите и биха искали да ползват посредничество за свободните места, трябва да подадат уведомлението си до 2 юли 2019 г. От 2020 г. задължението им е да правят това в първите три месеца на годината.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: az.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниОрганизацииСоциални грижиСпорт и туризъмСнимки