Начало Социални грижи Социална защита Пенсионно осигуряване Осъвременяване на пенсионните възнаграждения за 2016 година

Осъвременяване на пенсионните възнаграждения за 2016 година

Осъвременяване на пенсионните възнаграждения за 2016 година - изображение

Надзорният съвет на Националния осигурителен институт е взел решение, според което от 01.07.2016 година пенсионните възнаграждения, отпуснати до 31.12.2015 година ще се осъвременят с 2,6%.

Взетото решение от съвета е в съгласие със съдържанието в разпоредбите на Чл. 100 от Кодекса за социално осигуряване. Според този текст на административния акт пенсионните възнаграждения, отпуснати до 31.12 на предходната година, следва да бъдат осъвременявани всяка година от 01.07 с процент, равняващ се на сбора от 50% от нарастването на осигурителните доходи и 50% от индекса на потребителските цени за изминалата календарна година.

Освен това, на лицата няма да се изпраща разпореждане относно новите суми на пенсиите. Заинтересованите хора могат да направят справка за повече информация в http://www.noi.bg/. Другият начин, е да заявят, че желаят да получават екземпляр от разпорежданията от надзорния съвет на НОИ в съответното териториално подразделение на институцията.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЛайфстайлНовиниАнкетиОрганизацииЛюбопитноЗдравни съветиПсихологияСнимкиНормативни актовеСтатистически проучванияСпортИсторияГеографияПроизводители