Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Остават 27 дни

Остават 27 дни

 Остават 27 дни - изображение

Майките броят дните и правят това от първия ден, в който организираха своя палатков лагер в центъра на българската столица и срещу входа на една от знаковите сгради. Тази, която е призвана да кове закони в името на хората, а не срещу тях.

От 1 юни до днес -5 септември, когато посрещнаха депутатите с черни знамена и мълчание. Последното може да бъде един от зловещите символи на времето, в което живеем, защото мълчанието се настанява там, където покрусата е обхванала всички, а надеждата си е тръгнала. Глухо и страшно гърмят оковите. Тези, които сами си слагаме и не искаме да отхвърлим.

След повече от три месеца на протести днес Вера Иванова каза пред журналисти, че не виждат нито желание, нито воля у народните избраници. „Та те си обръщат главите, когато минават край нас, подминават ни“, каза тя и допълни, че го правят и когато децата са в палатковия лагер.

След повече от три месеца на протести майките усещат с кожата си дори, че никой не иска реформа и нищо не помръдва. Жените с черни тениски, чиито надписи „Системата ни убива“ би трябвало да прогорят множество съвести, са сигурни, че няма да се откажат и ще продължат с протестите, докато не бъдат приети законите, за които те настояват.

След повече от три месеца на протести стана ясно, че като народ трудно ще бъдем силни, защото не сме в състояние да се обединим. Нито страданието, нито несправедливостта, нито мисълта за бъдещето, което олицетворяват децата ни, е в състояние да ни накара да спрем с апатията, инертността, страха и бездушието.

Засега остават 27 дни.

Ако на 1 октомври картината е същата, то на 2-ри майките започват ефективни протести. Ще го направят, защото вярват в каузата си. А ние?

А палатковите лагери в страната се увеличават.

Автор: Гергана Караилиева
Снимка: dariknews.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниСнимкиЛайфстайлЛюбопитноСпортАнкетиАлт. медицина