Начало Социални грижи Социална защита Социални казуси ООН откри телефонна линия за оплаквания от сексуално посегателство

ООН откри телефонна линия за оплаквания от сексуално посегателство

ООН откри телефонна линия за оплаквания от сексуално посегателство - изображение

Мярката, предприета от световната организация, е несъмнено безпрецедентна. Тя се налага, защото броят на жалбите за сексуално посегателство от служителите й са нараснали до степен, в която ръководството на ООН е трябвало да вземе подобно решение. Между другото още преди месец от международната институция признаха за проблема. Това стана след материал за случаите на сексуален тормоз в офисите на ООН по целия свят, публикуван от The Guardian.

Специалната телефонна линия ще функционира 24 часа. Основата й цел е всеки, който има оплаквания от непристойно поведение и се е почувствал засегнат, да има възможността да сподели проблема си с хора, които са както безпристрастни, така и обучени да действат при подобни казуси.

В подобни случаи е от огромно значение преди всичко онези, които са наранени, засегнати или уязвени да бъдат спокойни, че споделеното от тях няма да получи публичност, но и да бъдат подкрепени и подпомогнати във вземането на решение за бъдещите си действия.

Проблемът в ООН очевидно е твърде сериозен, след като натоварват службата за вътрешен надзор да поеме разследването на всички жалби за сексуален тормоз, при това процедурата да бъде максимално ускорена. Другият знак, че проблемът съществува и международната организация го е приела сериозно, е специалната комисия за разследване на оплаквания от подобен характер, структурирана сега.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: actualno.com
Снимка: alternet.org

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияАнкетиСоциални грижиЗдравни съветиНовиниСнимкиЛюбопитно