Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Омбудсманът се срещна с хората с увреждания от Пазарджик

Омбудсманът се срещна с хората с увреждания от Пазарджик

Омбудсманът се срещна с хората с увреждания от Пазарджик - изображение

Мая Манолова прие поканата от членовете на Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения и посети Дневния център за възрастни с увреждания в Пазарджик. Тя беше категорична, че няма да позволи противопоставянето на хората с увреждания едни срещу други.

В разговор с мъжете и жените омбудсманът ги запозна с проектозакона за личната помощ, който беше подготвен от нейния екип и от представителите на майките на деца с увреждания. Даде информация и за работата по законите за хората с увреждания и за социалните услуги и увери, че ще работи за тяхното приемане от парламента в срок.

Мая Манолова отново подчерта, че като омбудсман има специални задължения към представителите на най-уязвимите групи в обществото и увери, че те могат винаги да разчитат на подкрепата й. Пред аудиторията тя изрази своята загриженост от факта, че наблюдава как правата на хората с увреждания биват пренебрегвани и неглижирани и че предназначените за тях средства не стигат до нуждаещите се, а освен това не са съобразени с индивидуалните потребности на отделната личност. Затова и увери присъстващите, че ще настоява за промени, които реално да подобрят живота и да удовлетворят представителите на тази социална група в обществото.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: ombudsman.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЛайфстайлНовиниСпортЛюбопитноСнимкиАнкетиАлт. медицинаНормативни актовеИстория