Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Одобриха за финансиране 68 проекта, свързани със социални услуги

Одобриха за финансиране 68 проекта, свързани със социални услуги

Одобриха за финансиране 68 проекта, свързани със социални услуги - изображение

Фондът „Социална закрила“ одобри финансирането на 68 проекта, чиято цел е да се подобри качеството на социалните услуги. Общата стойност на разработките е за 1 733 942 лв. От тях само десет са на доставчици на социални услуги, а останалите са на общини в страната.

Чрез проектите ще бъдат изградени центрове и комплекси, които ще предоставят социални услуги и чрез които ще се подобрят условията на живот на хората, които пребивават в специализирани институции. Ще бъде подобрена и материалната база, а има и предложения за закупуване на оборудване и обзавеждане.

От социалното министерство информират още и за одобрени 21 проектни предложения за 328 765 лв., които са за предоставяне на социални услуги и организацията и провеждането на различни прояви. Става дума за проекти, свързани с развитието на иновативни социални услуги, като потребителите са деца и възрастни с увреждания както и жени и деца претърпели насилие или в риск.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЛайфстайлЗаведенияСнимкиНормативни актовеПсихологияЛюбопитноАнкетиЗдравни съветиСтатистически проучванияОрганизацииСпециалисти