Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Община Казанлък ще кандидатства с проект директно пред Европейската комисия

Община Казанлък ще кандидатства с проект директно пред Европейската комисия

Община Казанлък ще кандидатства с проект директно пред Европейската комисия - изображение

До края на месец март община Казанлък трябва да представи в ЕК разработения проект по инициативата „Градски иновативни дейности“. По темата работят както представители на местната изпълнителна власт, така и екип от експерти и предприемачи.

Шест милиона евро е стойността на експерименталния проект. Ако той бъде одобрен, финансирането ще бъде осигурено от Европейския фонд за регионално развитие и то ще е в размер до 80% от разходите, но не повече от пет милиона евро. От своя страна кандидатите трябва да осигурят най-малко 20% публично или частно финансиране от собствени ресурси или други източници.

Основната цел на инициативата „Градски иновативни дейности“ е да открие и тества нови решения, свързани с проблемите на устойчивото градско развитие и още по-важното – да предостави нужните средства, чрез които иновативните, необичайни и нетрадиционни идеи ще бъдат осъществени.

Партньори на местната изпълнителна власт са фирми, учебни заведения, Търговско-промишлената палата и Агенцията по заетост.

Идеята на екипа е да се предоставят още възможности за развитието, усъвършенстването на уменията, знанията и професионалните качества на младите хора в общината. Сред другите виждания са младежите да придобият познание и опит, свързани с лидерството. Всичко това предполага и по-високата им конкурентоспособност.

Освен към момчета и момичета на 16 години, които имат завършено основно образование, инициативите са насочени още и към ръководители на предприятия и фирми, собственици и предприемачи. Другата група, която ще има шанс ако еврокомисията одобри проекта, е тази на хората, които в момента нито учат, нито работят, нито пък търсят работа.

В периода между месеците октомври и ноември ще стане ясно дали е дадена зелена светлина на проекта в Казанлък.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: kazanlak.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЛюбопитноНовиниСоциални грижиАнкети