Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Обсъдиха сътрудничеството в социалната сфера между България и Швейцария

Обсъдиха сътрудничеството в социалната сфера между България и Швейцария

Обсъдиха сътрудничеството в социалната сфера между България и Швейцария - изображение

Един от добрите примери за полезното взаимодействие между България и Швейцария в социалната сфера е проектът на червения кръст „Домашни грижи за независим и достоен живот“. Партньори на БЧК в реализацията му са социалното и здравно министерства и Швейцарския червен кръст. Основната му задача е създаването на модел за социални и здравни услуги в дома, което да се превърне в начин на грижа за хора с трайни увреждания и хронични заболявания.

Затова говориха днес заместник социалният министър Зорница Русинова и швейцарският посланик Денис Кобел. Поводът на срещата беше края на мандата на посланика в България.

Тема на разговор бяха и проектите за интеграция на малцинствата, които са част от програмата за сътрудничество „България-Швейцария“.

Зорница Русинова изрази удовлетворение от доброто сътрудничество и съвместните проекти между министерството и посолството на Швейцария у нас.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЛайфстайлСпортЛюбопитноСнимкиАнкетиАлт. медицинаОрганизацииПсихологияНормативни актовеЗдравни съвети