Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Областният съвет за превенция на домашното насилие в Разград проведе годишното си заседание

Областният съвет за превенция на домашното насилие в Разград проведе годишното си заседание

Областният съвет за превенция на домашното насилие в Разград проведе годишното си заседание - изображение

Първият в страната Областен съвет за превенция на домашното насилие, който е създаден преди четири години в Разград и е единственият до момента в страната, проведе годишното си заседание.

Структурата показва на практика как институции и неправителствени организации са в състояние да работят заедно и да си взаимодействат, когато трябва да се решават бързо, адекватно и професионално проблеми, свързани с насилието, но и да се работи по отношение на превенцията.

Ръководителите на някои от общо 40 институции, които са членове на съвета, представиха добрите практики от дейността си. Приети бяха и някои документи, свързани с организационната работа.

Един от приоритетите за 2019-а е откриването на Кризисен център за жертви от домашно насилие и трафик. Работата по сградата, където той ще се помещава, продължава и се очаква да приключи скоро.

Именно във връзка с функционирането на центъра възникна идеята дирекциите "Бюро по труда" да се присъединят към съвета. Аргументите са, че хората, които ще бъдат настанени в него, ще имат нужда от работа. Специалистите могат да ги насочат и да им помогнат с намирането на място на трудовия пазар.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: Областна управа - Разград

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЗдравни съветиПсихологияЛюбопитноИсторияАлт. медицинаОрганизацииЛеченияСнимкиНормативни актовеЛайфстайлСпортИнтервютаАнкетиБотаника