Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Няколко важни съвета за работещи майки

Няколко важни съвета за работещи майки

Няколко важни съвета за работещи майки  - изображение

Клише или не, балансирането между работата и семейството често се превръща в предизвикателство за повечето жени, които са вече и майки. И макар че всяка от тях намира своя уникален начин да се справи със ситуацията, смятаме, че никога не е излишно да преповторим и преговорим онези препоръки, които биха помогнали на въпросните дами да се представят еднакво добре както в личния, така и в професионалния живот.

- Каквото и да си говорим, винаги е добре да осигурите съдействието на партньора си в начинанието. Не, не е достатъчно той само да адмирира усилията ви и да поощрява с думи всяко ваше решение или действие /не, че е лошо, разбира се/. Поискайте активна подкрепа – най-вече по отношение на грижата за малчуганите и домашните задължения. Човекът до вас трябва да осъзнава, че, намирайки се в еднакво положение с вас, е логично да си поделяте ангажиментите и да се опитвате всячески да олекотявате задълженията си. Ако все още не успявате да го спечелите на своя страна, поставете го нарочно в проблемните ситуации, в които вие се озовавате редовно. Вероятно ще последва ответна реакция.

- Давайте 100% от себе си в работата (но и вкъщи). Ето как стоят нещата: задачите в службата трябва да се свършат. Факт. Най-добрата рецепта тук е да си създадете рутина и такива работни навици/правила, които да ви позволяват да бъдете максимално ефикасни, докато сте още в офиса и по-важното – които да предотвратят практиката да носите работата си у дома. И обратното.

- Най-добре ще направите обаче, ако успеете да си се договорите с работодателите си за гъвкаво работно време. Например, започвайте работния ден възможно най-рано, за да свършите по-рано, ако се налага да взимате хлапетата от детско заведение или от училище. Вие най-добре знаете какво ще ви накарате да се почувствате максимално полезни за компанията, а и за себе си. 

И не забравяйте да си повтаряте, че ще това предизвикателство е временно ще става по-добре. Успех!

Снимка: freeimages.com/agastecheg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияСнимкиНовиниИсторияЗдравни съветиСоциални грижиЛюбопитноСпортАнкетиХранене при...