Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Новият прием по проекта „Ваучери за заети лица“ започва от 1 април 2019 г.

Новият прием по проекта „Ваучери за заети лица“ започва от 1 април 2019 г.

Новият прием по проекта „Ваучери за заети лица“ започва от 1 април 2019 г. - изображение

Агенцията по заетостта започва от 1 април 2019 г. нов разширен прием на заявления по проекта „Ваучери за заети лица“. Той дава възможност на работещите или да получат нови, или да разширят знанията и уменията си като придобият професионална квалификация, която отговаря на актуалните нужди на бизнеса.

Размерът на средствата на безвъзмездната помощ е петдесет милиона лева. До момента от тях са усвоени над двайсет милиона лева. Издадени са 24 765 ваучера, от които 67% са за професионални обучения.

От Агенцията информират, че получените при тях заявления за включване в обучения за повишаване на професионалната квалификация и за придобиване на ключови компетентности са 51 680 и повече от половината са подадени по електронен път.

Парите за втория прием са 19 000 000 лв. и се очаква още 30 000 души да повишат своята квалификация.

Според правилата сега право да участват имат работещи на трудов договор в предприятия извън държавната администрация, които имат средна или по-ниска степен на образование или са с висше образование, но над 54 години.

При новия прием има промяна в парите, които ще доплащат желаещите да се обучават. Те вече са в размер на 50% от стойността на ваучера.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: az.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЛайфстайлОрганизацииЛюбопитноСпортАнкети