Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Нова кампания за достъпна среда на обществените сгради започват от „Красива България“

Нова кампания за достъпна среда на обществените сгради започват от „Красива България“

Нова кампания за достъпна среда на обществените сгради започват от „Красива България“ - изображение

Проектът „Красива България“ започна извънредна кампания по мярката „Осигуряване на достъпна среда на обществени сгради“. Основната цел е сградите да бъдат удобни за хората с увреждания и с намалена подвижност.

Максималният бюджет е 120 000 лв., а минималният 30 000 лв. От „Красива България“ осигуряват до 90% от средствата, а кандидатът останалите 10%.

Крайният срок за кандидатстване е 23 юли. От предложението могат да се възползват общински и държавни институции. Проектите, които се допускат по тази мярка,трябва да са насочени към създаването на достъпни пространства в обществените сгради.

След като проектът бъде одобрен, от неговия бюджет се отделят 5% за организация, управление и контрол, а останалите 95% са предназначени реализацията му.

От „Красива България“ напомнят, че след обявяването на класираните за финансиране проектни идеи, в много кратки срокове трябва да започне реализацията им, която трябва да приключи до 30 ноември.

Документите се подават в едно от трите регионални звена в Русе, Стара Загора и София.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижи