Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Нова дейност по национална програма ще осигури работа на 200 безработни

Нова дейност по национална програма ще осигури работа на 200 безработни

Нова дейност по национална програма ще осигури работа на 200 безработни - изображение

Националната програма „Активиране на неактивни лица“ на Агенцията по заетостта ще осигури работа за 200 безработни в 72 общини в страната. Всички те ще бъдат назначени като организатори на общественополезен труд, след подписването на договорите между местните звена на Агенцията и общините. Сключването на контрактите и подборът вече започнаха.

Организаторите ще имат ангажимент към координацията и контрола на дейността на не по-малко от 50 души, които получават социални помощи и полагат задължителните две седмици работа в населеното място. Сред другите задължения ще бъдат воденето на документация, изготвянето на отчети и други съпътстващи дейности.
Желаещите да започнат този вид работа трябва да са регистрирани като безработни и да са завършили най-малко средно образование.

Идеята на програмата, която се финансира със средства от държавния бюджет, е да се подобрят както организацията, така и начините, по които се работи. Сред другите цели е по-лесно да бъдат или възстановени, или формирани трудовите навици на тези хора.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: az.government.bg
Снимка: news.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиАнкетиЛюбопитноНовиниЛайфстайлСпортСнимкиИсторияНормативни актовеОрганизации