Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Новата схема по ОП „Развитие на човешките ресурси“ стартира от 25 октомври

Новата схема по ОП „Развитие на човешките ресурси“ стартира от 25 октомври

Новата схема по ОП „Развитие на човешките ресурси“ стартира от 25 октомври - изображение

Новата схема „Социално включване“ на ОП „Развитие на човешките ресурси“ е отворена от днес. В следващите три месеца неправителствените организации ще имат възможността да представят проектите си.

Общо 5 000 000 лв. са заделени, а максималната стойност на един проект не бива да надвишава 400 000 лв.

Фокус на новата схема са деца и възрастни, представители на специфични групи в обществото. Например, жертви на насилие или деца, страдащи от аутизъм. Една от важните задачи, които си поставя „Социалното включване“ е да бъдат създадени иновативни интегрирани социални услуги. Според заместник социалния министър Зорница Русинова акцентът пада преди всичко върху мерките за заетост и е задължително това, което ще бъде предложено да води до възможността трайно безработни да намерят мястото си на трудовия пазар.

Зам.-министър Русинова говори по темата по време на национална среща на експертите от общините. Тя представи още и възможностите на „Патронажната грижа“, за която са осигурени 46 000 000 лв. от същата оперативна програма. Услугата е предназначена за хора с увреждания, възрастни и живеещи сами.

Методиката за предоставянето на „Патронажна грижа“ се изготвя чрез проект на стойност 200 000 лв., който в момента осъществява здравното ведомство.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовини