Начало Социални грижи Социална защита Социални казуси Не и дъщеря ми

Не и дъщеря ми

Не и дъщеря ми - изображение

Жена, с инициали Л.М. живее на семейни начала с И.Н. от 10 г. Двойката има две деца – момиче и момче. И. често злоупотребява с алкохол и става агресивен и злобен спрямо половинката си. След пореден тежък скандал, последван от побой Л. напуска И. Жената се връща в семейното жилище на своите родители. Л. взима със себе си единствено своята дъщеря, а по отношение на сина на двойката се предприемат мерки за закрила – настаняване в семейство на роднини. Детето започва да живее при майката на И., която живее в съседно село.

Две години след раздялата на двойката Л. се запознава с друг мъж, който е галантен, мил и с поведение, напълно различно от това на И. Отначало връзката им се развива напълно нормално, двамата живеят в разбирателство и хармония. След няколко месеца обстоятелствата претърпяват драстичен обрат. След употреба на алкохол половинката на Л. напълно изгубва контрол над поведението си. Мъжът започва да упражнява физическо насилие върху нея. Непрестанно я заплашва и бие с дървената част на брадва. По време на побой, той я удря с юмрук по лицето, вследствие на което тя получава сътресение на мозъка. Дъщерята на Л. се стреми всячески да предпази и защити майка си, но по този начин девойката единствено насочва гнева на мъжа към себе си. Тийнейджърката бива съборена на земята, нанесени са й удари по цялото тяло. В резултат на побоя момичето изпада в нервна криза и е прието в болница. Страхувайки се за живота и здравето на дъщеря си, а и за своя, Л. сигнализира в полицията. От там ги настаняват в Кризисен център, далеч от населеното място, където живее насилника. Служителите, работещи в институцията съдействат на Л., за да може да си намери по-бързо работа. Дъщеря й започва училище. Г-жа Л.М. кандидатства за общинско жилище. В настоящия момент се очаква молбата й да бъде удовлетворена.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЛюбопитноИнтервютаПсихологияЛеченияОрганизацииАнкетиЗдравни съветиЗаболявания (МКБ)СнимкиТестовеЛайфстайлБотаникаЗаведенияОбразованиеНормативни актовеСпорт и туризъмСпециалистиСпортИсторияХрани и ястияРецептиВидеоХранене при...Алт. медицинаИзследванияЗдравни проблемиЕ-тата в храните