Начало Социални грижи Добрите практики Актуално На форум в Малта разискваха за забрана на телесното наказание

На форум в Малта разискваха за забрана на телесното наказание

На форум в Малта разискваха за забрана на телесното наказание - изображение

Представители на различни институции се събраха на конференция в Малта. Основната тема на форума беше посветена на възможностите за универсална забрана на телесното наказание. Заместник-социалният министър Росица Димитрова представи пред участниците българското законодателство в областта на закрилата на детето като подчерта, че то е съобразено напълно с всички международни и европейски изисквания.

Росица Димитрова говори за ролята на законите за закрила на детето и за защита от домашно насилие и за общите и координирани усилия на всички институции, които имат отношение към защитата на децата.

От 8 години у нас се прилага координационен механизъм за общи действия в случаите, когато деца са жертви на насилие или са в риск, актуализиран е и документът, който се грижи за случаите, когато малчуганите са жертви на трафик. От своя страна програмата за превенция на насилието и злоупотребата с деца, която е валидна до 2020 г. също регламентира общите действия на различните институции. Не на последно място Росица Димитрова разказа за работещата у нас специално за деца телефонна линия, която информира, консултира и помага.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлНовиниСоциални грижиОрганизацииАнкетиСнимкиПсихологияРецептиИсторияАлт. медицинаТестовеХранене при...СпортИнтервютаЗаведенияНормативни актовеОбразованиеСпециалистиИзследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника