Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Начало! Да изградим добри колегиални отношения

Начало! Да изградим добри колегиални отношения

Начало! Да изградим добри колегиални отношения - изображение

Струва ви се, че това е излишно и досадно занимание, но, уви, съвсем не е така. Освен че може да направи работата ви действително по-приятна и по-продуктивна, създаването на стабилни и позитивни взаимоотношения на работното място би могло да допринесе много и за професионалното ви развитие и усъвършенстване. Затова съвсем горещо ви препоръчваме да се потрудите по въпроса, защото едва ли ще съжалявате. Добрата новина е, че не са необходими неимоверни усилия, за да постигнете задоволяващи резултати.  

На първо време, вършете ангажиментите си съвестно и отговорно. По този начин ще спечелите уважението на "съотборниците" си. Истината е, несериозните служители рядко са толерирани от останалите в "отбора" – все пак никога не можеш да бъдеш сигурен, че няма да изберат именно теб, за да прехвърлят задълженията си ;)  

Покажете и наистина бъдете човек, на когото може да се разчита. Не разпространявайте информация за който и да е от членовете от екипа, особено ако стремежът на последните е тя да остане в тайна. Избягвайте клюките, конфликтите и участието в безумни спорове. Вместо това, поддържайте кооперативен дух и помагайте винаги, когато това е възможно. Има голяма вероятност, в друга ситуация, помощта да ви бъде върната обратно.

Постарайте се да опознаете колегите си, ала не личния им живот, а характерите им и начина им на работа. Това ще ви помогне да повишите комуникацията си с тях, а в случай на съвместни проекти вероятно ще сте много по-ефективни и ще реализирате по-успешни резултати.

Не на последно място – никога не отказвайте да се включвате в различни служебни инициативи, игри и проекти. Нещо повече, ако имате достатъчно въображение и желание, сами организирайте такива. Така не само ще разнообразите професионалното си ежедневие, но има шанс да достигнете до ползотворни идеи за развитието на самата компания, в която се трудите.

Разбира се, ще се радваме да споделите колко важни са за вас отношенията с колегите и по-задълбочено да обсъдим темата.

Снимка: WikiHow

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЛюбопитноСоциални грижиЗдравни съветиНовиниТестовеСнимкиОрганизацииФизиологияАнкетиАлт. медицинаНормативни актовеИсторияЛечения