Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Националният съвет за интеграция на хората с увреждания ще заседава днес

Националният съвет за интеграция на хората с увреждания ще заседава днес

Националният съвет за интеграция на хората с увреждания ще заседава днес - изображение

Членовете на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания се събират днес. Основната тема, която ще дискутират, е проектът на закона за личната помощ, дело на екипа на омбудсмана. Мая Манолова смята, че подобна регулация е стъпка към решаването на проблемите в системата.

От своя страна лидерът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че подобен закон няма да реши проблемите и ще върне реформата в системата на изходно ниво. Според него въпросите за личната помощ могат да бъдат включени в изцяло новия закон за социални услуги. Пламен Димитров е на мнение, че са нужни още близо двеста милиона лева, за да има индивидуална грижа за най-тежките случаи при пълнолетните и изрази надежда всичко това да бъде предмет на разговори и търсене на изход на срещата днес.

В същото време протестът пред народното събрание на майките на деца с увреждания продължава. Именно техните целенасочени действия провокираха и днешното заседание. Въпросът е дали след малко повече от две седмици протести, те най-накрая ще бъдат чути, а институциите, от които зависи не просто ще дават обещания за бъдеще действия, а реално ще насочат усилията си към решаването на проблемите на хората с увреждания.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: saveti.government.bg, knsb-bg.org
Снимка: bnr.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниСпортЛайфстайлЛюбопитноСнимкиАнкетиАлт. медицинаНормативни актовеИстория