Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Национален конкурс ще избере новите български младежки делегати в ООН

Национален конкурс ще избере новите български младежки делегати в ООН

Национален конкурс ще избере новите български младежки делегати в ООН - изображение

Дружеството за ОНН в България е организатор на конкурс, чиято задача е да избере новите делегати, които ще представляват страната ни пред ООН. В кампанията за подбора, която започна през март и ще продължи до месец юни, им помагат още Националният младежки форум и ISIC –България.
Конкурсът преминава в четири кръга.

Младежките делегати към ООН стават част от българската делегация към Общото събрание на световната организация и комисията по социално развитие на ИКОСОС. Те работят и имат същите права като акредитиран дипломат. Двамата делегати имат задачата и отговорността да представляват гласа на младите хора у нас, но и да отстояват интересите им на най-високото междуправителствено ниво.

В края на февруари Дилян Манолов и Явор Гочев, които са настоящите представители на България, представиха добрите практики, свързани с приобщаването на младежи в риск. Това стана по време на участието им в сесия на Комисията по социално развитие.

Нашите делегати и чешките им колеги организираха и събитие, посветено на приобщаващото образование за хора с увреждания. Пред членовете на комисията Дилян Манолов заяви, че законодателните промени у нас подобряват достъпа до образование.

Другият ни делегат Явор Гочев насочи вниманието на членовете на комисията към необходимостта държавите да удвоят усилията, които полагат за предоставянето на равен достъп до качествено и приобщаващо образование, особено когато става дума за хора в риск.

Страната ни изпраща младежки делегати повече от 10 години. Подобни програми имат по-малко от 40 държави, а нашата е една от най-успешните в световен мащаб.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: bgyouthdelegate.org

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЛайфстайлНовиниСпортЛюбопитноСнимкиАнкетиАлт. медицинаИсторияОбразованиеПсихологияЗдравни съвети