Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Насилието над деца е във фокуса на обществена дискусия

Насилието над деца е във фокуса на обществена дискусия

Насилието над деца е във фокуса на обществена дискусия - изображение

Обществена дискусия, подчинена на темата за насилието над деца, е поредната инициатива на омбудсмана на страната Мая Манолова.

Идеята е кръглата маса да събере заедно представителите на всички възможни държавни и неправителствени организации, които да дискутират по темата, която е не просто актуална, но и от огромно значение за развитието и бъдещето на децата.

По време на тази и на следващите дискусии темата ще бъде обсъдена от всички възможни аспекти. Ще се търсят отговори на въпросите за адекватността на нашето законодателство спрямо международните стандарти, за начините, по които се разпознават актовете на насилие и за намесата на институциите в подобни критични моменти.

Идеята на националния омбудстман е след края на всички срещи и след като са готови правните анализи да бъде подготвен доклад с ясни и точни предложения за промени в законодателството, които ще бъдат ефикасен инструмент за защита правата на децата, които са жертви или свидетели на насилие.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: ombudsman.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниПсихологияАнкетиЛюбопитноЛайфстайлИнтервютаБотаникаЛеченияСнимкиНормативни актовеСпортИсторияЗдравни съветиАлт. медицинаРецептиХранене при...ТестовеОбразованиеОрганизацииЗаведенияСпециалистиИзследванияКлинични пътеки